Dorota Hryniewiecka-Firlej „Niczym dyrygent w orkiestrze”

Z Dorotą Hryniewiecką Firlej, prezes Zarządu Pfizer Polska, rozmawia Diana Siemieniec,
Magazyn Businesswoman & Life

DS: Lata doświadczeń w medycynie i firmach farmaceutycznych to czas zdobywania kolejnych stopni w zawodowej karierze, to droga do stanowiska prezesa Zarządu Pfizer Polska. Czy w tym okresie zawodowego życia dostrzega Pani jakiś wyraźny przełom?

DHF: Przez lata konsekwentnie realizowałam swoje marzenie bycia lekarzem w kategorii najlepszej z możliwych. Skończyłam medycynę, zdałam specjalizację z chorób wewnętrznych, obroniłam pracę doktorską. Rozwijałam empatię, umiejętności diagnozy oraz właściwego doboru terapii, budując zaufanie. Było mi z tym dobrze. Nagle – z powodów osobistych – przyszło mi podjąć decyzję o zmianie kierunku zainteresowań zawodowych. Zaczęłam pracę w firmie farmaceutycznej, w świecie, którego reguł zupełnie nie rozumiałam. To był dla mnie przełom. Na początku bardzo bolał, ale miał na mnie i na moje dalsze życie ogromny wpływ. Dzisiaj, po prawie dwudziestu latach pracy w branży farmaceutycznej, mogę powiedzieć, że ten przełom był najlepszym wydarzeniem w mojej historii pracy zawodowej. (...)

Pełna treść arytkułu dostępna poniżej w formacie pdf.

wywiad_businesswomanlife_dorota_hryniewiecka-firlej.pdf

ul. Postępu 17B